פסק-דין בתיק ע"פ 2494/05

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט העליון בירושלים
2494-05
6.10.2005
בפני :
1. דורית ביניש
2. אדמונד לוי
3. סלים ג'ובראן


- נגד -
:
עודה אבו קרון
עו"ד חיים אוחנה
עו"ד מיכל כהן
:
מדינת ישראל
עו"ד זיו אריאלי
פסק-דין

השופט א' א' לוי:

1.        המערער הובא לדין באשמת מכירתו של סם מסוכן מסוג קוקאין, במשקל של כ-20 גרם, לסוכן משטרתי. לאחר שמיעתן של ראיות הצדדים, החליט בית המשפט להרשיעו בעבירות של החזקת סם מסוכן וסחר בו, ובעקבות כך נגזרו למערער 40 חודשי מאסר, 18 חודשי מאסר על-תנאי, והוא נפסל מלהחזיק או לקבל רישיון נהיגה למשך שנה אחת מיום שחרורו מהכלא.

           הערעור מופנה כנגד ההרשעה, ולחילופין, כנגד העונש.

2.        שאלת זיהויו של המערער כמבצעה של העבירה, עמדה במרכז הכרעת דינו של בית המשפט המחוזי, שבסופו של יום שוכנע להעדיף את גרסת הסוכן, משום שזיהויו של המערער כמבצען של העבירות נתמך בשלושת אלה: ראשית, הצבעתו של הסוכן על המערער בפני שוטרים אחרים בעת ששהה במועדון בבאר-שבע, כאיש ממנו רכש את הסם; שנית, זיהויו במסגרת מסדר זיהוי חי; ושלישית, צילום שבוצע במכונית בה נעשתה העסקה (מוצג ת5א). ביחס לתצלום אחרון זה נקבע - וקביעה זו מקובלת עלינו בעקבות עיון בתצלום עצמו - כי נשקפת ממנו דמות המלמדת על דמיון עד כדי זהות בינה לבין המערער (לעניין זה ראה דברי בית המשפט המחוזי בעמ' 15 להכרעת הדין). אם תוסיף לכך את העובדה כי המפגש בין הסוכן למערער לא היה מקרי, וקדמו לביצוע העסקה מפגשים לא מעטים נוספים במקומות בהם נהג המערער לבלות, שוב אין ספק, כי לא הוכחה עילה כלשהי להתערבותנו בהכרעת דינו של בית משפט קמא, הואיל וגם אנו סבורים שלסוכן היתה הזדמנות נאותה להתרשם מדמותו של המערער וממראה פניו, ולשמר את כל אלה בזיכרונו.

           מכאן דעתנו כי יש לדחות את הערעור כנגד ההרשעה, וכך היא אף השקפתנו ביחס לערעור כנגד העונש. אכן, המערער הוא אדם צעיר ונעדר הרשעות קודמות, אולם הצורך להלחם בנגע הסמים מחייב לנהוג ביד קשה בעבריינים מתחום זה, ולא הוכחו נסיבות כלשהן המצדיקות לחרוג מכלל זה בעניינו של המערער.

           הערעור נדחה.

           ניתן היום, ג' בתשרי תשס"ו (6.10.2005).

ש ו פ ט ת                                             ש ו פ ט                                  ש ו פ ט


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.   /שב התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>